tel.: 696 606 088

Stretching & Mobility


Data i miejsce

12-13.05.2018. ; „FITNESS & WELLNESS AZIK” UL. WYSŁOUCHÓW 30D 30-611 KRAKÓW


Charakterystyka Stretching & Mobility

Szkolenie Stretching & Mobillity to szkolenie przeznaczone dla trenerów personalnych i instruktorów fitness.

•obejmuje jeden zjazd w trybie weekendowym ( sobota, niedziela)

•liczba godz.: 15 h lekcyjnych

•w sobotę i niedzielę zajęcia rozpoczynają się o godzinie 11:45

•treść merytoryczna szkolenia przedstawiana jest w postaci wykładów oraz zajęć praktycznych


Zakres tematyczny obejmuje:

•wykład z zakresu podstaw fizjologicznych oraz metod stretchingu

•zajęcia praktyczne w ramach, których przedstawione zostaną pozycje wyjściowe i przebieg ćwiczeń stretchingowych indywidualnie i w parach

•wykład z zakresu fizjologii i biomechaniki powięzi

•zajęcia praktyczne z zakresu pracy na powięziach


Zakres tematyczny / Harmonogram

SOBOTA 12.05.2018r.J. Kot, M. Samek-Kozik

11:45-13:15 - Teoria (90 min.) – wykład obejmuje charakterystykę budowy,biomechanikę i funkcję mechaniczną powięzi.(J. Kot)

13:15-13:30 - Przerwa (15 min.)

13:30- 15:00 – Praktyka (90 min.) - nauka technik rozluźniania powięzi z zastosowaniem sprzętu.(J. Kot)

15:00-15:30 - Przerwa (30 min.)

15:30-17:00 – Praktyka (90 min.) - nauka technik rozluźniania powięzi z zastosowaniem sprzętu. (J. Kot)

17:00-17:15 - Przerwa (30 min.)

17:15- 19:15 – Praktyka (90 min.) - Rolowanie - lekcja wraz z analizą

(J. Kot)

NIEDZIELA 13.05.2018r.

10:00-11:30 - Teoria (90 min.) – wykład obejmuje fizjologiczne podstawy rozciągania, charakterystykę metod stretchingu oraz ich zastosowanie w treningu. (J. Kot)

11:30-11:45 - Przerwa (15 min.)

11:45-13:15 – Praktyka(90 min.) – pozycje wyjściowe do ćwiczeń rozciągających, praktyczne zastosowanie metod stretchingowych.

(M. Samek – Kozik)

13:15-13:45 - Przerwa (30 min.)

13:45-15:15 - Praktyka (90 min.) – pozycje wyjściowe do ćwiczeń rozciągających, praktyczne zastosowanie metod stretchingowych.

(M. Samek Kozik)

15:15-15:30 - Przerwa (15 min.)

15:30 -17:00 - Zajęcia praktyczno - teoretyczne (90 min.) - nauka zwiększania mobilności stawów w celu przygotowania do ćwiczeń wykonywanych w trakcie treningu.

17:00 -18:30 - Praktyka (90 min.) – Lekcja wraz z analizą.


Wymagania:

  • ukończone 16 lat oraz zgoda rodziców/opiekunów prawnych
  • ukończona szkoła średnia (lub w trakcie nauki)
  • predyspozycje ruchowe (koordynacja, poczucie rytmu)
  • rejestracja na szkolenie min. 2 tygodnie przed planowaną datą rozpoczęcia

Na zakończenie kursanci otrzymują:

  • certyfikat uczestnictwa w szkoleniu
  • materiały szkoleniowe

Szkoleniowcy

1) Justyna Kot

2)Martyna Samek- Kozik


Cena promocyjna : 420 zł. / 370 zł cena dla instruktorów z dyplomem Szkoły Instruktorów Fitness


Zapisy: http://www.szkola-fitness.pl/formularz-zapisu/5a67363acec147b245000001


Zawartość dostępna pod adresem www.szkola-fitness.pl jest chroniona prawem autorskim i stanowi przedmiot własności. Jakiekolwiek wykorzystanie, kopiowanie, przetwarzanie, jakichkolwiek materiałów może stanowić naruszenie praw autorskich, znaków firmowych, zarejestrowanych nazw lub innych przepisów prawa.


Informacje zamieszczone na stronie www.szkola-fitness.pl nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu art. 66 §1 kodeksu cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych.

Administratorzy dokładają wszelkich starań, aby publikowane tu treści były prawdziwe oraz kompletne, nie ponoszą jednak odpowiedzialności za ich niekompletność lub błędność, jak również za jakiekolwiek podjęte na ich podstawie działania.